Nyheder og Projekter

Har du input og inspiration til kollektiv-tankegangen, så hører vi meget gerne fra dig.


Kommende projekter

I 2018 færdiggøres en større om- og tilbygning af plejehjemmet Ryetbo og kollektivbebyggelsen i Værløse.

I 2018 påbegyndes bygning af 40 almene udlejningslejligheder i tilknytning til Birkebo i Helsingør.


"Dalen"

Borgmester tager første spadestik til 40 nye familieboliger i Helsingør

Helsingørs borgmester Benedicte Kiær (K) tog d. 15/11-2017 første spadestik til byggeriet af 40 nye familieboliger i Hellebo Park i Helsingør. Alle boligerne er forskellige og spænder fra ca. 60 m2 til 110 m2, og ifølge Benedicte Kiær er ønsket fra Helsingør Kommune, at boligerne kan være en mulighed for borgere i kommunerne, hvor parcelhuset er blevet for stort, og de derfor gerne vil flytte i en mindre lejebolig.

”Vi er rigtig glade for, at der bliver endnu en mulighed for, at man som borger i Helsingør kan skære lidt ned på kvadratmeterne samtidig med, at det fortsat er muligt at bo moderne og attraktivt. På den måde får vi også gjort plads til, at nye yngre børnefamilier kan få adgang til de huse, hvor der er mere plads,” siger Benedicte Kiær. 

Det er Den almene Boligorganisation Fremtidens Boliger, der står bag byggeriet, som er tegnet af arkitektfirmaet FRONT Arkitekter. Den almene Boligorganisation Fremtidens Boliger driver i forvejen Plejehjemmet Birkebo, som bliver nærmeste nabo til de nye boliger.

Bestyrelsesformand Jens Witthøfft Nielsen fra Plejehjemmet Birkebo forklarer, at byggeriet har været undervejs siden 2010.

”Derfor er dagen i dag en milepæl. Disse nye boliger bliver et strålende eksempel på fremtidens kollektive boligformer, hvor de ældre er den bærende beboergruppe. Her spiller den fysiske nærhed af plejehjemmet en rolle, og vi kan allerede nu konstatere, at interessen for de kommende boliger er stor,” siger Jens Witthøfft Nielsen.

Bygherrerådgiver på byggeriet er advokatfirmaet BJØRNSHOLM. Partner Per Bjørnsholm glæder sig over, at byggeriet nu kan komme i gang. ”Der er grund til at rose alle involverede parter. Planlægningen har været undervejs i flere år og derfor er det en stor forløsning, at vi nu kan komme i gang,” siger Per Bjørnsholm.

Direktør Per Bjørnsholm fra administrationen BJØRNSHOLM og Formand for Foreningen Svend Ole Jørgensen